Archief

Marcel Batist wint fotowedstrijd Zomerbloemententoonstelling

Niet alleen de Nationale Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk was een succes, dat gold ook voor de door de organisatie uitgeschreven fotowedstrijd voor amateurfotografen. De jury had het niet eenvoudig om uit de ruim 60 inzendingen de winnaars te kiezen. Uiteindelijk viel de keuze op de foto van Marcel Batist uit Naaldwijk.

De wedstrijd had als thema 'Oud en Nieuw'. Doorslaggevend voor de jury was het nostalgische karakter van de foto van Batist, waarbij bijzondere aandacht was voor compositie en contrast.

De tweede prijs was voor de inzending van Yvonne Zoutman. Op deze romantische foto met prachtige pasteltinten was de Oude Kerk mooi in beeld gebracht.

De inzending van Ben Brugman was goed voor de derde plaats. De foto onderscheidde zich door het opvallende lijnenspel van een glas-in-loodraam van de Oude Kerk, waarbij de bijzondere lichtval en symmetrie een hoofdrol speelden.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens de vrijwilligersavond die speciaal georganiseerd is voor de vele vrijwilligers van de Nationale Zomerbloemententoonstelling. De uitslag van de Nationale fotowedstrijd is ook te vinden op www.nzbt.nl.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen