Archief

Maassluis kan aparte vrouweningang niet verhinderen

De gemeente Maassluis kan niet verhinderen dat een nieuw islamitisch centrum aan de Troelstraweg in Maassluis een aparte ingang voor vrouwen krijgt.

Dit blijkt uit de beantwoording van vragen die MaassluisBelang aan het college van Maassluis stelde. De fractie wilde weten of het college ook van mening is dat gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen niet overeenkomen met het huidige streven naar gelijke rechten voor de vrouw.

Het college zegt zich bij het toewijzen van een gebruiks- en bouwvergunning aan de woningwet en de bouwverordening te houden. Gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen vallen niet onder de daarin genoemde criteria en zijn dus niet van belang bij de beoordeling van een bouwaanvraag. Over de maatschappelijke onwenselijkheid van een gescheiden toegang laat het college zich niet uit.

De vragen van MaassluisBelang komen eigenlijk te vroeg, zo is uit het antwoord op te maken. De Stichting Islamitisch Centrum heeft volgens het college alleen een principeverzoek ingediend voor een functiewijziging van het pand. Er ligt dus nog geen bouwplan ter toetsing, aldus het college.

Categorieen:
Maassluis Algemeen