Archief

Lenting wint Rijk Zwaanloop

De elfde editie van de Rijk Zwaanloop in 's-Gravenzande is zaterdag gewonnen door Honselersdijker Willem Lenting. Zonder veel tegenstand kon Lenting, die lid is van Haag Atletiek, de wedstrijd over 10 Engelse mijl (16,1 km) voltooien in 56.30. Bij de vrouwen ontbraken diverse vooraanstaande regioloopsters. Daardoor kon Marieke van Loon (De Koplopers) na 1.08.48 als eerste vrouw finishen.

Het loopevenement in 's-Gravenzande gold tevens als finale van het E-Kwadraat Reclame Run Circuit 2010. Klassementsaanvoerder Mart Solleveld had ervoor gekozen om op zondag aan de Singelloop in Utrecht deel te nemen. Mede daardoor kon zijn naaste concurrent, Willem Lenting, behalve de dagzege ook de eerste prijs in het circuitklassement voor zich opeisen. Bij de vrouwen werden dit jaar opnieuw de meeste punten verzameld door Carla Ophorst, die zaterdag niet deelnam, maar wel voor de prijsuitreiking aanwezig was.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Sjoerd van Marrewijk. De Heulenaar, die onbedreigd de Langestraat in rende, finishte in 15.49. Thuisloopster Ingrid le Comte was de snelste vrouw, in 19.08. Beiden zegevierden ook in de eindklassementen van de 5 kilometer-wedstrijden.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen