Archief

Scooter botst na achtervolging op politieauto

Een incident in Poeldijk, waarbij woensdagmorgen in alle vroegte een scooter en een politieauto waren betrokken, is om onderzoekstactische redenen pas vrijdagmorgen door de politie wereldkundig gemaakt. "Onderzoeksbelangen gingen hier voor mediabelangen," aldus een woordvoerder.

De politie kreeg woensdag 22 september omstreeks 04.00 uur de melding dat in Monster twee in het donker geklede mannen zonder licht op een scooter zonder kentekenplaat rondreden. Toen agenten in de Emmastraat een scooter zonder verlichting zagen rijden, zetten zij de achtervolging in.

Op de kruising van de Jan Barendselaan met de Irenestraat in Poeldijk werd de scooter tot stoppen gedwongen. Daarbij botste de scooter tegen de surveillanceauto van de politie. Eén van de mannen op de scooter raakte hierbij gewond en moest voor behandeling tijdelijk naar het ziekenhuis.

De beide mannen, 22 en 18 jaar oud en afkomstig uit Den Haag, werden aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de scooter die waarschijnlijk van diefstal afkomstig is, omdat de identiteitgegevens waren weggevijld. De politie onderzoekt via camerabeelden de mogelijke betrokkenheid van de twee mannen bij een inbraakpoging bij het tankstation aan de Jan Barendselaan eerder die nacht.

Categorieen:
Monster Poeldijk Algemeen