Archief

Midden-Delfland moet bezuinigen

De gemeente Midden-Delfland gaat in de komende jaren de broekriem aanhalen. Het totaal van de bezuinigingsmaatregelen beloopt voor 2011 een bedrag van € 1,6 mln. Dit loopt op tot € 2,6 mln in 2014. Voor 2011 is het college van B en W er wel in geslaagd een sluitende begroting te presenteren.

De bezuinigingen zijn onder meer nodig vanwege de verlaging van de uitkering vanuit het Rijk via het Gemeentefonds. Daarnaast werkt de stagnatie in de woningbouw negatief door op de inkomsten vanuit de Onroerend Zaak Belastingen en de hoogte van de rijksuitkeringen.

Besparingen op de eigen gemeentelijke organisatie leveren een substantieel aandeel in de bezuinigingen. Voorbeelden hiervan zijn een forse verlaging op de personeelskosten en vermindering van de externe onderzoekskosten. Met betrekking tot de wegen en het openbaar groen wordt met ingang van 2011 het onderhoudsbudget teruggebracht. Het kwaliteitsniveau blijft volgens het college op een acceptabel peil.

De conceptbegroting wordt in de komende periode besproken. Uiteindelijke besluitvorming vindt plaats in de vergadering van de gemeenteraad van dinsdag 9 november.