Archief

De Maasdijk gaat op de schop

De Maasdijk gaat op de schop. De provincie Zuid-Holland begint op 11 oktober met grootschalige onderhoudswerkzaamheden tussen de Oranjesluisweg en de A 20. De Maasdijk is tijdens het werk op een aantal momenten afgesloten. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind december afgerond.

De Maasdijk wordt op een aantal punten flink verbeterd. Zo wordt nieuw asfalt gelegd en wordt de weg ingericht volgens de laatste veiligheidsprincipes. Er komt nieuwe verlichting en de bushaltes worden opgeknapt. Ook de onderpaden (parallelwegen) van de Maasdijk worden aangepakt.

Om de overlast zo klein mogelijk te houden, vindt het werk in fases plaats. Ook gaat de aannemer een aantal keer 's nachts en in het weekend aan de slag. Tijdens het werk is de weg op een aantal momenten helemaal of gedeeltelijk afgesloten. Buiten de spitsuren wordt de rijbaan een aantal keer voor de helft afgezet. Doorgaand verkeer in beide richtingen kan dan afwisselend gebruikmaken van één rijstrook. Voor deze afzettingen wordt rekening gehouden met het vrachtverkeer van en naar de Stena Line.

De exacte data van de afsluitingen maakt de provincie nog bekend via borden langs de weg en op www.n220.nl. Om woningen en bedrijven tijdens de afsluitingen zo goed mogelijk bereikbaar te houden, zijn omleidingsroutes uitgestippeld. Ook die zijn op genoemde website te vinden. Buiten de werktijden blijven alle percelen gewoon bereikbaar.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen