Archief

Westlandse uitvaarttruck genomineerd

De uitvaarttruck, een idee van de Westlanders Wim den Hollander en Jaap van Essen, is genomineerd voor een onderscheiding. Het idee om overledenen met een echte truck naar hun laatste rustplaats te rijden, heeft bij de vakjury van de International Funeral Awards (IFA) een goed onthaal gevonden. Op zaterdag 23 oktober horen de twee initiatiefnemers of de nominatie kan worden ingeruild voor de echte award.

De nominatie is toegekend in de categorie Toeleveranciers. De uitvaarttruck, een Scania, is inmiddels al in gebruik. De truck is geheel aangepast aan begrafenisvervoer. De carrosserie is een chique grijze kleur gespoten en ook het interieur is afgewerkt in stemmig grijs. Verder is de Scania uitgevoerd met een liftinstallatie.

Mede-initiatiefnemer Jaap van Essen stelt, dat steeds meer mensen met bijzondere wensen voor hun begrafenis komen. "We hebben inmiddels al een groot aantal ritten gedaan. Wat je wel ziet is dat uitvaartondernemers nog moeten wennen aan het idee", aldus Van Essen. "Daarom zijn we heel blij dat we in ieder geval die nominatie van de IFA op zak hebben."

Categorieen:
Westland Algemeen