Archief

Twee ton extra voor Dario Fo

Burgemeester en wethouders van Westland willen aan Dario Fo een aanvullende subsidie van ruim 200.000 euro verstrekken. Volgens B en W heeft Dario Fo de afgelopen jaren voor relatief lage subsidiebedragen een breed en hoogwaardig palet aan kunst- en cultuuractiviteiten in Westland aangeboden.

De organisatie zou daarmee een belangrijke rol spelen in de uitwerking van het door de gemeenteraad in 2009 vastgestelde kunst- en cultuurbeleid. Door het wegvallen van particuliere fondsen en provinciale subsidie, vooral als gevolg van de economische recessie, is Dario Fo in financieel zwaar weer terechtgekomen.

Om het bedrag van 202.000 euro te kunnen onderbouwen, heeft de gemeente een onafhankelijk bureau gevraagd onderzoek te doen naar het toekomstperspectief van Dario Fo. Uitkomst daarvan is, dat het een organisatie is met potentie en toekomst, aldus het college. Het voorgestelde bedrag komt uit de zogeheten reserve Sociaal-maatschappelijke visie waarin geld beschikbaar is gesteld voor intensivering van het cultuurbeleid.

Categorieen:
Westland Algemeen