Archief

Statiegeld voor Kikkeropfleurdoos

Inwoners van Hoek van Holland kunnen de komende weken hun statiegeld doneren aan de de Stichting Kikkeropfleurdoos, die zich inzet voor kankerpatiënten. In de vestiging van Albert Heijn hangt naast de retourautomaat voor statiegeldflessen een brievenbus waarin het bonnetje van het statiegeld kan worden 'gepost'. De opbrengst daarvan is voor de Kikkeropfleurdoos.

De Kikkeropfleurdoos is bedoeld als steuntje in de rug voor mensen die recent gehoord hebben dat zij kanker hebben. Het bevat praktische informatie voor de kankerpatiënt én zijn of haar naasten alsmede een aardigheidje, het 'opkikkertje' voor de patiënt.

De Kikkeropfleurdoos is een initiatief - ook gesteund door het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) - dat in 2008 is ontstaan in het Westland. Lid van het comité van aanbeveling, wethouder Marga de Goeij, bezorgde vorig jaar juni de eerste Kikkeropfleurdozen bij Kring-apotheek 'het Oude Land' in 's-Gravenzande.

Na de geslaagde startperiode waarin de dozen alléén verkrijgbaar waren in de

regio Haaglanden, Westland en Rotterdam zijn de Kikkeropfleurdozen sinds juni 2010 verkrijgbaar bij alle Kring-apotheken in het hele land. Voor de volgende editie van de Kikkeropfleurdoos is weer veel geld nodig om de gratis verstrekking aan kankerpatiënten mogelijk te maken.