Archief

Realisatie Kerkzicht stap dichterbij

De realisatie van plan Kerkzicht in Monster is een stap dichterbij gekomen met de verkoop van de grond door gemeente Westland aan Borgdorff Vastgoed BV en Weboma Vastgoed BV. Vrijdag 17 september hebben de betrokken partijen de contracten getekend.

Plan Kerkzicht wordt nu verder uitgewerkt. Volgens de gemeente wordt hiermee een belangrijke impuls gegeven aan de verfraaiing van het centrum van Monster. Plan Kerkzicht bestaat uit 1.400m² winkel-/kantoorruimte op de begane grond, 12 bovenwoningen en 4 eengezinswoningen.

Het plan ontstond in februari 2010, nadat een eerder plan van een particuliere ontwikkelaar niet van de grond kwam. Om vaart te zetten achter de ontwikkeling kocht de gemeente Westland het terrein in de zomer van 2009 aan en liet een schetsontwerp maken door Van der Leur en Vermeer architecten. Daarna startte het proces van gronduitgifte.

Ondanks de economisch mindere tijden heeft een aantal gegadigden interesse getoond voor de aankoop van de gronden en realisatie van het plan. Na een reeks onderhandelingen waren het uiteindelijk Borgdorff Vastgoed en Weboma Vastgoed die een samenwerkingsverband zijn aangaan en gezamenlijk de bouwgrond van de gemeente hebben gekocht. Deze partijen boden

volgens de gemeente de beste garantie voor de gewenste ontwikkeling in Monster.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen