Archief

Transformatoren gearriveerd op eindbestemming

De drie transformatoren van stroomtransporteur Tennet zijn zondagmorgen gearriveerd op de eindbestemming, het Wateringseveld in Den Haag. Het transport is zonder noemenswaardige problemen verlopen. Naar schatting hebben meer dan 10.000 mensen een deel van de operatie bekeken.

Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur was het megatransport weer in beweging gekomen, nu voor het tweede deel van de route tussen Hoek van Holland en Wateringseveld. Er was veel publiek op de been om te zien hoe de enorme transformatoren de bocht namen van de Monsterseweg naar de Nieuweweg in Poeldijk.

Rond 2.00 uur passeerde de colonne de kruising Nieuweweg met Lozerlaan in Loosduinen. Even na 4.00 uur zondagmorgen staken de ruim 300 ton wegende transformatoren de Heulweg in Wateringen over. Ondanks de nachtelijke tijdstippen stond op beide locaties veel publiek.

De drie 'pauzerende' bakbeesten hadden ook zaterdagmiddag veel bekijks van fietsers en voetgangers getrokken ter hoogte van het voormalige veilingcomplex in Poeldijk.

Voorlopig was dit het laatste megatransport in de regio, bevestigde een woordvoerster van Tennet in een vraaggesprek met de WOS.