Archief

Open Huis Vluchtelingenwerk tijdens Burendag

Vluchtelingenwerk locatie Westland met het nieuwe kantoor aan de Van Lennepstraat in 's-Gravenzande doet volgende week zaterdag 25 september mee aan Burendag.

De vrijwilligers en medewerkers van Vluchtelingenwerk zijn erg blij met dit eigen kantoor en willen dit graag aan de buurt laten zien door tijdens Burendag op 25 september tussen 10.00 en 14.00 uur Open Huis te houden.

De vrijwilligers van Vluchtelingenwerk helpen vluchtelingen om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Dit begint met hulp bij het vestigen in een nieuwe woonplaats. Verder worden de mensen geholpen bij praktische zaken als het inschrijven van kinderen op een school of uitleggen hoe het openbaar vervoer werkt.

Ook heeft Vluchtelingenwerk twee taalmaatjesprojecten voor vrijwilligers die het leuk vinden om Nederlandse les te geven aan migranten die hierbij ondersteuning nodig hebben.

Op 25 september krijgen de directe buren en andere geïnteresseerden de kans kennis te maken met het werk van Vluchtelingenwerk op de Van Lennepstraat 39 tussen 10.00 en 14.00 uur.