Archief

Digitale scart-adapter uitverkocht

Er is zoveel vraag naar de digitale scart-adapter waarmee oudere televisies ook na 10 oktober digitale tv-programma's kunnen ontvangen, dat de Caiway-shops door hun voorraad heen zijn. De kabelmaatschappij zegt dat er snel weer adapters beschikbaar zullen zijn, in ieder geval ruim voor de datum dat de doorgifte van het analoge signaal wordt beeindigd.

De scart-adapter is de goedkope manier waarmee oudere televisies geschikt gemaakt kunnen worden voor digitale televisie. Met de adapter kunnen 21 zenders uit het basispakket van Caiway worden ontvangen. In de meeste moderne televisies zit een kabeltuner ingebouwd.

Volgens woordvoerder Hans van der Giessen is het niet zo dat Caiway van plan is op termijn te stoppen met de doorgifte van de 21 digitale zenders via deze zogeheten dvb-t adapter. De actiegroep Pro-anoloog, die zich inzet voor behoud van het analoge tv-signaal, had hierop in een persbericht gezinspeeld. "We hebben geen datum in ons hoofd en momenteel ook niet het voornemen. Als het ooit aan de orde zou komen, dan zullen we dat in ieder geval ruim op tijd aankondigen. Zoals we ook al vijf jaar geleden hebben laten weten dat er een einde zou komen aan het analoge tijdperk," aldus Van der Giessen.

Volgens Pro-anoloog communiceert Caiway ook slecht met haar klanten over het aanstaande stopzettten van het analoge signaal. Na een persoonlijke brief in oktober vorig jaar zijn er uitsluitend reclamefolders en -spotjes geweest, aldus de actiegroep. Van der Gieesen noemt dat een te negatief beeld. "We gebruiken alle middelen om onze klanten te informeren en zullen dat de komende weken nog intensiveren."

Categorieen:
Algemeen