Archief

College: Geen stappen tegen investeringen in Den Haag

Het college van B en W van Westland is niet van plan stappen te ondernemen om te voorkomen dat Westlandse woningcorporaties investeren in woningbouwprojecten in Den Haag.

Dit schrijft het college in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland. De partij had geconstateerd dat projecten in Westland stagneren en dat daarom woningcorporaties uitwijken naar Den Haag om daar hun geld te investeren. GemeenteBelang vindt dat 'buitengewoon onwenselijk'. Volgens het college gaat het om slechts een corporatie die dat ook al sinds 2006 doet. De andere Westlandse corporaties zouden te kennen hebben gegeven zich niet uit Westland te willen terugtrekken. Bovendien hebben andere corporaties aangegeven in Westland te willen investeren, aldus het college.

B en W vinden overigens dat de gemeente de ontwikkeling van woningprojecten niet traineert door de procedures die worden gehanteerd. In onderhandelingen met marktpartijen wordt uitvoering gegeven aan het beleid dat door de raad is vastgesteld, aldus het college.

Categorieen:
Westland Algemeen