Archief

Bestuur Dorpshoeve zet zaak op scherp

Stichting De Dorpshoeve Schipluiden heeft het overleg met de gemeente Midden-Delfland op scherp gezet, nadat in haar ogen het afgelopen donderdag gevoerde gesprek met wethouder Van Nimwegen teleurstellend is verlopen.

Het goede nieuws zou zijn dat het college had besloten om de proefperiode van het experiment met de exploitatie met een jaar te verlengen, maar het stichtingsbestuur zegt het voorstel van het college als een lege huls te ervaren.

De stichting wil met ingang van 1 januari a.s. een overeenkomst met de gemeente aangaan voor het beheer en de exploitatie van De Dorpshoeve. Daartoe wil het bestuur per die datum zelf een betaalde kracht in dienst nemen als beheerder.

Als er voor 1 oktober geen getekende overeenkomst ligt, zal de stichting alle overeenkomsten met vaste huurders, leveranciers en andere instanties waar nu overeenkomsten mee bestaan, opzeggen. Dit in verband met de opzegtermijn van drie maanden.

Een afvaardiging van het stichtingsbestuur zal op de commissievergadering van dinsdagavond aanwezig zijn en gebruik maken van het inspreekrecht.