Archief

Kromme Jongens toch weer op podium

Bijna veertien jaar na het laatste optreden zal de legendarische Westlandse band Kromme Jongens weer op het podium staan. Dat gebeurt in het derde weekeinde van juni 2011 tijdens een veelzijdig reĆ¼niefestival. De Kromme Jongens willen zoveel mogelijk Westlanders betrekken bij dit evenement, waarvan de plaats nog niet bekend wordt gemaakt.

De band maakte furore in de jaren 1990 tot en met 1997. In die periode werden vier cd's uitgebracht. Hun tientallen liedjes gaan vrijwel allemaal over het Westland en Westlanders. Wie kent er niet nummers als 'Bloemkool', 'Een hete nacht in een kouwe koelcel', 'Ai, Ai, Ai', 'Het leed der tuinders' en 'Nummer twee'.

Het grote publiek ging de Kromme Jongens pas erkennen nadat de band in november 1997 was gestopt. Dat gebeurde met twee roemruchte afscheidsconcerten in De Leuningjes in Poeldijk.

Het uitblijven van een terugkeer van de Kromme Jongens vormde enkele jaren geleden een prima voedingsbodem voor het idee om een musical aan de groep te wijden. De uitkomst is bekend. Met ongekend succes hield Dario Fo tientallen uitvoeringen van deze musical, die in totaal door bijna 28.000 mensen is bezocht.

De Kromme Jongens willen het reĆ¼nieweekeinde onder meer laten bestaan uit een Westlands Ontbijt, een Westlandse Banenmiddag, de 'Westlandse Spelen', een familie-festivalcamping en allerlei andere activiteiten die op het festival aansluiten.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen