Archief

FloraHolland bestrijdt laaggeletterdheid

FloraHolland wil het aantal laaggeletterde medewerkers in haar organisatie binnen drie jaar tot een minimum terugbrengen. Daartoe is een convenant ondertekend met de Stichting Lezen & Schrijven. FloraHolland (met vestigingen in onder meer Aalsmeer en Naaldwijk) is een van de eerste organisaties waar de aanpak van laaggeletterdheid concreet in de bedrijfs-CAO is opgenomen. De veiling biedt medewerkers de komende jaren onder meer cursussen aan om beter te leren lezen en schrijven.

Laaggeletterdheid is een lastig te bespreken onderwerp. Medewerkers die problemen hebben met lezen en schrijven schamen zich hier soms voor. In een bewustwordings- en voorlichtingscampagne bij FloraHolland staan posters, herkenningswijzers voor teamleiders en workshops centraal.

Deze week besteedt WOS televisie twee uitzendingen aan dit onderwerp in het programma 'In Jouw Regio'. Laaggeletterde mensen uit Westland en Maassluis vertellen hun verhaal, waardoor andere mensen wellicht aangespoord worden zich aan te melden voor een cursus.