Archief

Schuurkerk moet op zoek naar partners

Theater De Schuurkerk in Maassluis moet op zoek naar financiele partners. De gemeente wil met ingang van 2013 de geldkraan dichtdraaien.

In de Kaderbrief 2011, voorloper van de gemeentelijke begroting, schrijft het college dat het bestuur zal worden gevraagd op zoek te gaan naar partners "die zorg kunnen dragen voor het behoud van een cultureel aanbod in de Schuurkerk" en te onderzoeken of activiteiten kunnen worden overgenomen door particulieren, theaterbureaus of vrijwilligers. De gemeente wil met het stopzetten van de geldelijke bijdrage jaarlijks 132.000 euro besparen.

Ook het Maassluise Gemeentemuseum ontkomt niet aan de bezuinigingen. De gemeente wil eigenlijk zijn handen van het museum aftrekken. Het college schrijft in de kaderbrief te gaan onderzoeken of het museum net als het Scheepvaartmuseum draaiende kan worden gehouden met vrijwilligers. "Indien dit niet mogelijk is, dan stopt de financiele ondersteuning met ingang van 2013", aldus het college dat hiermee 210.000 euro denkt te besparen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen