Archief

Jaar respijt voor Dorpshoeve

De Dorpshoeve in Schipluiden krijgt ook in 2011 financiele steun van de gemeente Midden-Delfland. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de exploitatiekosten ruim € 60.000,= op te nemen in de concept-begroting 2011.

De Dorpshoeve is een multifunctioneel gebouw waar sociaal-culturele en sportieve activiteiten kunnen plaatsvinden. Om sluiting van dit gebouw te voorkomen is een aantal vrijwilligers in 2009 gestart met de exploitatie van dit gebouw. De gemeente was destijds bereid het experiment twee jaar financieel te ondersteunen. De bedoeling was dat dat de exploitatie in 2011 geheel zonder gemeentelijk budget zou gebeuren.

Uit de voortgangsrapportage blijkt dat het activiteitenaanbod is uitgebreid, maar dat een financieel sluitende exploitatie in 2010 en 2011 nog niet haalbaar lijkt. Om een zorgvuldige eindevaluatie mogelijk te maken stelt het college nu budget voor 2011 beschikbaar, waardoor het vrijwilligersinitiatief minimaal een jaar kan doorgaan. De gemeente heeft overigens, in afwijking van de gemaakte afspraken in 2009 en 2010, de Dorpshoeve al extra ondersteund door het tijdelijk beschikbaar stellen van een beheerder.