Archief

PvdA Maassluis niet blij met ontwikkelingen huurmarkt

De PvdA in Maassluis is niet blij met recente ontwikkelingen op de sociale huurmarkt. Zo heeft woningcorporatie Maasdelta een regeling ingevoerd die is opgesteld is door de Europese Unie, maar nog niet is bekrachtigd door de Nederlandse regering.

De regeling houdt in dat sociale huurwoningen alleen nog toegewezen mogen worden aan huishoudens met een gezinsinkomen minder dan 33.000 euro bruto per jaar. De PvdA vraagt de college van B en W om bij Maasdelta erop aan te dringen deze regeling op te schorten tot het officieel door de regering is ingevoerd.

Verder is de PvdA ook niet blij met het voorstel van stadsregio Rotterdam om woningzoekenden zich te laten inschrijven bij een makelaar van een woningcorporatie. De makelaar zoekt dan naar een geschikte wijk die voldoet aan de wensen van de zoekenden. Tot op heden kunnen zij zelf reageren op huurwoningen en daardoor zelf uitmaken in welke wijk ze komen te wonen. De PvdA is bang dat door de nieuwe regeling woningzoekenden veelal worden toegewezen aan gewilde wijken waardoor lange wachttijden ontstaan.

De gemeenteraad in Maassluis, woningcorporatie Maasdelta en Vereniging Bewoners Belangen Maassluis hebben zich tegen de plannen van stadsregio Rotterdam uitgesproken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen