Archief

'Aanleg A4 is winst voor de regio'

De provincie Zuid-Holland is er verguld mee, dat deze week historische en onomkeerbare besluiten worden genomen over de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam. Gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls spreekt van "winst voor verkeer, bewoners en ondernemers in de regio, te meer omdat de aanleg samengaat met forse investeringen in natuur, recreatie en landschapsbehoud". De weg moet in 2015 opengaan.

In vergelijking met de andere snelwegvarianten die de afgelopen jaren zijn onderzocht, is volgens hem de A4 zoals die nu wordt aangelegd, ronduit de beste oplossing. Dat een deel van de inwoners van onder meer Midden-Delfland zich zorgen maakt over de nieuwe snelweg, begrijpt de gedeputeerde ook.

Hij wijst er op, dat de provincie er met nadruk op heeft aangedrongen dat je de A4 straks niet of nauwelijks ziet. "Als je na 2015 in Midden-Delfland wandelt of fietst, is het niet de bedoeling dat je tegen vrachtwagens en ANWB-borden aankijkt. Daarom wordt de weg grotendeels verdiept of half verdiept aangelegd. Bovendien zal Rijkswaterstaat alles op alles zetten om met innovatieve oplossingen ervoor te zorgen dat verkeersborden, wegsignalering en verlichting niet boven het landschap uitsteken."