Archief

Toekomst Paarden en Pony Club onzeker

De toekomst van de Hoekse Paarden en Pony Club (HPPC) is nog volstrekt onduidelijk. Begin deze week heeft de vereniging haar manege aan de Dirk van den Burgweg moeten ontruimen. De HPPC moest daar plaats maken voor woningbouw.

De club heeft voor de komende vijf jaar een pachtovereenkomst met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam om de paarden op de Hogewei te laten grazen. In het contract staat dat er stallen gebouwd mogen worden, maar dan moet er wel een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan worden afgegeven door de deelgemeente Hoek van Holland. Portefeuillehouder van de deelgemeente, Wim de Groot, wil geen reactie geven.

Voorzitter Roberto de Wildt van de Paarden en Pony Club voelt zich door zowel het bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland als door de gemeente Rotterdam in de steek gelaten en weet op dit moment geen uitweg voor de vereniging.

Op dit moment lopen circa 10 van de 36 paarden rond op het terrein aan de Hoge Wei. De andere zijn voorlopig ondergebracht in omliggende plaatsen.