Archief

'Ons feest niet te vergelijken met Sunset Grooves'

De eigenaar van Beachclub Miljonairs in Hoek van Holland heeft zich verdedigd tegen de kritiek op het organiseren van een dansfeest op 22 augustus, precies een jaar na de grote strandrellen. Hij noemt het een samenloop van omstandigheden.

"Natuurlijk betreuren wij wat er toen gebeurd is, maar het feest dat wij organiseren is kleinschalig en de bezoekers moeten er voor betalen. Er is zeker geen sprake van een groot evenement, vergelijkbaar met Sunset Grooves van vorig jaar", aldus de eigenaar.

Er is nogal beroering ontstaan vanuit onder meer enkele politiebonden omdat er op 22 augustus 2009 schokkende strandrellen zijn geweest in Hoek van Holland, waarbij een 19-jarige jongen dodelijk werd getroffen door een politiekogel.

Opmerkelijk is dat de organisatie 'Get Hoekt' op 22 augustus een cultureel openluchtfestival organiseert op het strand van Hoek van Holland. De deelgemeente had de voorkeur uitgesproken om het feest in het weekend van 20 tot 22 augustus te organiseren, aldus een woordvoerder van de organisatie.