Archief

Waterpop overweegt tweedaags evenement

De organisatoren van Waterpop voelen er veel voor de 34ste editie van het gratis muziekfestival in 2011 niet alleen op zaterdag maar ook op vrijdagavond te houden.

De gedachte wordt vooral ingegeven door het feit dat de vrijwilligers (dit jaar zo'n 430 personen) ieder jaar steeds meer uren moeten steken in de opbouw van het festival. Een eendaags evenement zo groot als Waterpop wordt daarmee steeds lastiger te organiseren. Daarom wordt overwogen in de vergunningaanvraag voor volgend jaar ook de vrijdagavond op te nemen.

Voor de editie van dit jaar was alleen de zaterdag aangevraagd. Volgens de organisatie is dat gebeurd in de wetenschap dat de gemeente de veiligheid rond evenementen hoog in het vaandel heeft staan en geen voorstander is van meerdere evenementen op dezelfde dag. Dit jaar viel Waterpop samen met Westland Reünie in Naaldwijk. Met de gemeente is al wel afgesproken dat elke lustrumeditie van Waterpop op vrijdag begint.

De fractie van Westland Verstandig heeft de gedachte van de Waterpop-organisatie aangegrepen om het college van B en W te vragen waarom niet wordt meegewerkt aan een evenementenvergunning voor de vrijdagavond en welke criteria worden gehanteerd bij het verlenen van dergelijke vergunningen.

De 33ste editie van Waterpop trok mede dankzij het mooie weer zo'n 24.000 bezoekers naar het Hofpark om te kijken en te luisteren naar bands als Peter Pan Speedrock, Go back to the Zoo en The Upstairs en speciaal voor de jongste bezoekers Dirk Scheele.