Archief

Gemeente verdedigt wethouder De Goeij

Dat wethouder De Goeij een gedeelte van haar honorarium in de vorm van wachtgeld geniet, is het gevolg van een politieke beslissing tijdens de vorming van het nieuwe college van B en W. Dit komt naar voren uit de reactie van de gemeente Westland op het landelijke rumoer dat ontstaan is over eventuele overbetaling van deeltijdwethouders.

Op grond van de verkiezingsuitslag in het Westland is bij de collegevorming besloten dat het CDA maar 1,7 wethouder mocht leveren. Daardoor werd Marga de Goeij deeltijdwethouder. Haar portefeuille is volgens de gemeente echter minstens zo zwaar als in haar vorige fulltime functie. Bovendien is zij in de praktijk ook fulltime beschikbaar.

LPF Westland heeft kritiek op de gang van zaken. De fractie heeft op zich geen probleem met de honorering van De Goeij, maar met het gegeven dat de coalitiepartners het besluit om 4,5 wethouderspost aan te houden i.p.v. 5 als een bezuiniging presenteerden. Fractievoorzitter John Witkamp: "Dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn."

Categorieen:
Westland Algemeen