Archief

Overschot begroting 2009 Westland ruim 11 miljoen

De jaarrekening 2009 van de gemeente Westland laat een overschot zien van 11,1 miljoen euro. Een aanzienlijk deel van het overschot is het gevolg van de budgetten in 2009 die niet volledig zijn uitgegeven, zoals voor het onderhoud aan een brandweerkazerne, de renovatie en vervanging van bruggen, lagere salariskosten, btw-teruggave over oude jaren en het uitblijven van een nieuwe cao.

Als gevolg van de crisis zijn er stijgende uitgaven voor Werk en Inkomen, bijvoorbeeld door toename van het aantal uitkeringsgerechtigden en aanvragen Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). Ook de bouwlegesopbrengsten waren in 2009 lager doordat er in Westland minder is gebouwd en verbouwd.

Het overschot van 11 miljoen zal toegevoegd worden aan de algemene reserve. 5 miljoen daarvan wordt gebruikt voor de uitvoering van de Westland Agenda. 2,4 miljoen wordt gereserveerd voor werkzaamheden die in 2009 niet volledig zijn afgerond en in 2010 worden afgemaakt.

Verder wordt een bedrag van 1 miljoen toegevoegd aan de reserve van het grondbedrijf en 1,1 miljoen gaat in de reservepot voor personele kosten. De rest - 1,6 miljoen - wordt gebruikt om eventuele tegenvallers in de toekomst te kunnen opvangen.

De raad moet de voorgestelde plannen van het college nog goedkeuren.

Categorieen:
Westland Algemeen