Archief

De Uithof vraagt faillisement aan

De directie van sport- en recreatiecentrum de Uithof in Den Haag heeft maandag wegens financiële problemen het faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Dit melde de exploitant maandag aan diverse nieuwsmedia. Het centrum, waar vele schaatsliefhebbers uit onze regio veelal te vinden zijn, raakte in de problemen nadat in december een doek boven de ijsbaan door sneeuwval was bezweken.

Hierdoor moest de baan enkele weken dicht. Eind februari ontstond er ook nog eens een lek in de koelleidingen van de baan, dat nog steeds niet is gerepareerd. Hierdoor kon ook het ijskarten niet doorgaan.

Omroep West meldde vrijdagavond dat Heineken een deel van de inboedel heeft weggehaald uit het sportcomplex. De bierbrouwer vreesde toen al een faillissement van de Uithof. Ook ijshockeyclub HYS The Hague heeft verschillende eigendommen verhuisd uit De Uithof. Het gaat onder meer om boarding ter waarde van 180.000 euro.

Estraede, die De Uithof voor 1 euro kocht, krijgt een gevoelige klap van anderhalf miljoen euro door het aanstaande faillissement. Het gaat onder meer om achterstallige huur van enkele tonnen, die de eigenaar van de gebouwen niet meer verwacht terug te krijgen.

De exploitant hoopt dat er een doorstart kan worden gemaakt. Zo niet, dan verliezen 230 seizoenswerkers hun baan. De rechtbank buigt zich dinsdagochtend over de faillisementsaanvraag, aldus RTV West op hun site.

Categorieen:
Algemeen