Archief

Fietser gewond in Schipluiden

Een 20-jarige fietser uit Schipluiden is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksstraatweg in Schipluiden.

De man reed ter hoogte van een manage, toen hij plotseling van achteren een klap voelde en van zijn fiets gelanceerd werd. Hij belandde daarop samen met de fiets in de sloot, maar bleef gelukkig bij bewustzijn, zodat hij zelf nog uit de sloot kon klimmen. De man zag nog net een donkere auto wegrijden in de richting van de Klaas Engelbrechtsweg.

De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis, omdat hij erg veel last had van zijn been. Agenten vonden op de plaats van de aanrijding een rechterbuitenspiegel van een personenauto. Vervolgens hoorden zij via de portofoon dat op de Klaas Engelbrechtsweg een donkerkleurige auto op een zogenaamde biggenrug was gereden.

De bestuurder, een 33-jarige man uit De Lier, is vervolgens aangehouden voor rijden onder invloed. Ook hoorden de agenten dat zijn auto een rechterbuitenspiegel miste. De man uit De Lier blies op het politiebureau 835 ugl, wat inhield dat zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij wordt nog gehoord over zijn betrokkenheid bij de aanrijding van de 20-jarige.

Categorieen:
De Lier Algemeen