Archief

Overlast Hofpark voorbij

De structurele overlast in het Hofpark in Wateringen is grotendeels voorbij. Dit blijkt uit een brief van burgemeester Van der Tak aan de Westlandse gemeenteraad.

Er zijn nog paar overtredingen geweest. Tweemaal is het samenscholingsverbod door een groep jongeren overtreden en recent werd er gecrost in het Hofpark. Het samenscholingsverbod liep per 1 mei 2010 af.

Met het Openbaar Ministerie en de politie zijn afspraken gemaakt om de rust te bewaren. De verstoorders die eerder het samenscholingsverbod hebben overtreden mogen zich niet meer in het park laten zien.

Begin november 2009 kondigde burgemeester van der Tak maatregelen af tegen een groep jongeren die voor overlast in het Hofpark zorgde. Er werd onder meer een samenscholingsverbod ingesteld en daarna is een onderzoek naar de groep gestart. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het ging om 18 personen in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar.

De groep is geanalyseerd en een blauwdruk liet zien wie de leiders waren. Er kwamen vijf personen in beeld die veelvuldig in aanraking met politie en justitie komen. Om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren was het nodig om privé gegevens uit te wisselen. Hiervoor is een convenant gesloten met het OM.

Vier van de vijf krijgen te maken met een persoonsgerichte aanpak.