Archief

De Bakker naar derde ronde op Roland Garros

's-Gravenzander Thiemo de Bakker heeft de derde ronde op Roland Garros bereikt. De nummer 50 van de wereld versloeg de tien plaatsen hoger genoteerde Guillermo García-López uit Spanje met 6-3, 3-6, 7-6 (5), 7-5.

Nadat De Bakker op 3-0 was gekomen, werd zijn geduld al meteen op de proef gesteld bij een medische time-out van Gárcia, die met een pilletje verder kon.

Later volgden ook nog eens twee regenpauzes.De tweede daarvan kwam op een voor De Bakker ongelukkig moment: op 6-4 in de tiebreak van de derde set. Hij wist zijn concentratie echter vast te houden en na de hervatting de set via een ace naar zich toe te trekken. In de vierde set volstond een break in de elfde game om de partij binnen te slepen.

De Bakker is de eerste Nederlander in de derde ronde van een grandslamtoernooi sinds Raemon Sluiter in 2006, die dat eveneens in Parijs voor elkaar kreeg. De 21-jarige 's-Gravenzander stuit in de volgende ronde op Jo-Wilfried Tsonga. Deze wedstrijd wordt vrijdagmiddag gespeeld op het Centrecourt.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen