Archief

Vestia en e25 maken overlast bespreekbaar

Vestia en jongerenwerkers van e25 maken overlast bespreekbaar. Tijdens een tour met de bekende gele jongerenwerkbus 'Route 25', heeft een gezelschap van woonconsulenten van Vestia en jongerenwerkers van Welzijn e25, locaties in Honselersdijk en Naaldwijk bezocht, waar regelmatig jongeren samenkomen. Soms leiden deze samenkomsten tot overlast voor buurtbewoners.

De gezamenlijke aanpak van jongerenoverlast heeft te maken met een goede en verdraagzame leefomgeving voor jong en oud. Zodra er vormen van irritatie over en weer ontstaan, of dreigen te ontstaan, gaat het niet om de schuldigen aan te wijzen maar te komen met oplossingen. Die zijn niet altijd direct te vinden, maar in gesprek gaan is al belangrijk, volgens een woordvoerder.

De gemeente Westland en de wijkagenten spelen in het hele proces een belangrijke rol omdat de openbare weg gebruikt wordt waar jongeren soms te veel op dezelfde plekken rondhangen. Toch moet ook voor hen plekken zijn waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Jongerenwerk E25 bied jongeren dan ook talloze activiteiten aan waarbij buurtbewoners soms worden betrokken. Activiteitencentrum De Mixx in Honselersdijk speelt hierin een belangrijke rol.