Archief

Maximale hulp strandtenthouders Hoek van Holland

Voor de getroffen strandtenthouders in Hoek van Holland is het noodzakelijk dat zij een maximale medewerking van de gemeente krijgen.

Hestia Reukema, voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland en wethouder Dominic Schrijer van de gemeente Rotterdam, hebben alle medewerking toegezegd om de getroffen ondernemers te helpen bij de wederopbouw. De medewerking heeft te maken met het opnieuw snel verstrekken van allerlei vergunningen die nodig zijn om een strandtent te exploiteren.

Na een dramatisch verlopen nacht van maandag op dinsdag waarin de strandtenten De Waterskihut, Zwoel en De Noorderpier volledig zijn verwoest door brand, en strandexploitatie FF Verse Friet flinke brandschade heeft opgelopen, richten de Hoekse strandondernemers zich weer op de toekomst.

Ook de leveranciers van de exploitanten spelen een belangrijke rol bij de snelle levering van diverse apparatuur en goederen.

Maar ook de verzekeringmaatschappijen moeten na het afsluiten van het forensisch onderzoek snel over de brug komen.

Reukema zegt dat er nog genoeg gelegenheid is voor het bezoeken van de overige horecagelegenheden en dat een wandeling op de boulevard ook gewoon door kan gaan.

Zij hoopt niet op schade voor de overige bedrijven aan de kuststrook. 'Blijf komen naar de Hoek', is haar oproep!