Archief

Paviljoens willen spoedig weer open

De eigenaren van de Hoekse paviljoens willen zo snel mogelijk weer open. Dit blijkt uit een bijeenkomst waarbij het dagelijks bestuur van de deelgemeente en de gedupeerde horecaondernemers aanwezig waren. In de nacht van maandag op dinsdag werden drie strandtenten getroffen door brand. De mede-eigenaar van de Waterskihut vertelde voor de camera van WOS TV dat zijn zaak binnen vier weken weer open gaat. Dinsdagavond is een ploeg begonnen met het opruimen van de restanten van de Noorderpier. Het terrein is dinsdagavond weer vrijgegeven door de politie.

Inmiddels is de Technische Recherche gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand, die begonnen is bij de Waterskihut. Binnen een paar dagen hopen zij te weten wat de oorzaak is.

De strandtenten zijn begin vorig jaar gebouwd en waren onderdeel van een grote vernieuwing op het Hoekse strand. De nieuwe horecagelegenheden trokken veel bezoekers en gaven de badplaats nieuw elan. De eigenaren lopen veel omzet mis omdat de komende dagen beter weer wordt voorspeld. Ook is er veel emotionele schade.

Categorieen:
Algemeen