Archief

Opening strandseizoen Hoek van Holland druk bezocht

De opening van het strandseizoen op Hemelvaartdag in Hoek van Holland is druk bezocht. Vooral jongeren vonden hun weg naar de diverse podia, waar bij de toegang beveiligers controleerde of bezoekers slag of steekwapens bij zich hadden.

De politie was duidelijk zichtbaar aanwezig, maar toch was hun aantal gering. Politie op paard stond in de duinen en reed over het strand. Ook werden video en fotobeelden gemaakt door de politie. Welgevraagd wilde zij niet zeggen waarom dit was. Zo nu en dan vloog een politiehelikopter boven het gebied.

Ook waren er uit voorzorg gebieden afgezet waar geen sterke drank gedronken mocht worden, maar dat werd massaal overtreden en was niet beheersbaar. Toch zijn er geen problemen geweest en heeft de aanwezigheid van politie en particuliere beveiliging goed geholpen.

De standhouders van de braderie waren goed te spreken over hun verkoop maar mochten om vijf uur niks meer verkopen en moesten om zeven uur weg zijn. Volgens de organisatie is het evenement goed en beheerst verlopen mede dankzij alle voorzorgsmaatregelen. Goede reclame voor Hoek van Holland.