Archief

WestlandStek voor de heer Groenheide

De heer Groenheide nam na 25 jaar als bestuurslid van Wijkvereniging Pijletuinen uit Naaldwijk afscheid. Hij ontving afgelopen dinsdagavond de WestlandStek van Burgemeester J. van der Tak van de gemeente Westland.

De WestlandStek is een zilveren opsteker met oorkonde. Dit is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch Kampioenschap.

Wijkvereniging Pijletuinen is in 1980 opgericht met als doel sociale activiteiten voor bewoners van de Pijletuinen te organiseren. Tot eind jaren 90 was er veel belangstelling voor de activiteiten en had de wijkvereniging 120 tot 150 leden. Vorig jaar is de vereniging omgezet naar een kaartvereniging, de enige activiteit waar nog belangstelling voor is. De heer Groenheide heeft gedurende 25 jaar een bestuursfunctie vervuld, waarvan 15 jaar de functie van voorzitter.