Archief

Centrale mechanische ventilatie

Maasdelta Groep en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hebben afgelopen dinsdag een nieuw systeem gelanceerd om centrale mechanische ventilatie op afstand te kunnen bedienen.

Bij incidenten of stankoverlast is het belangrijk om deze tijdelijk uit te kunnen zetten, zodat rook of schadelijke gassen de woning niet binnen dringen. In het World Port Center gaven zij een demonstratie van 'Bediening op afstand- ventilatie (BOA-V)'aan belangstellenden.

Met een symbolische 'druk op de knop' stelden burgemeester J.A. Karssen van de gemeente Maassluis, algemeen directeur J.D. Berghuijs van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en bestuurder I.M.J. de Groot van Maasdelta Groep, het systeem officieel in werking. Burgemeester Karssen, ook aanwezig als lid van het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio Rotterdam benadrukte: "hoewel ik hoop dat het systeem in de praktijk niet toegepast hoeft te worden, pleit ik ervoor dat deze oplossing uiteindelijk voor iedere burger beschikbaar komt. Goede samenwerking binnen de regio is noodzakelijk om een zo groot mogelijke bescherming te bieden tijdens een crisis".

Categorieen:
Maassluis Algemeen