Archief

Ambtenaren Westland in actie

Na stakingen in diverse plaatsen in het land gaan nu ook de ambtenaren in Westland op dinsdag 18 mei actie voeren. Op die dag gaan om twaalf uur de actievoerders een fietstocht maken langs vijf gemeentekantoren in Westland die zal eindigen bij het gemeentekantoor in Naaldwijk waar aan wethouder Jan Bogaard een petitie zal worden aangeboden.

De actie is een gevolg van het niet geslaagde overleg tussen de vakbonden en de Nederlandse gemeenten wat een slepend conflict lijkt te worden. Ambtenaren vinden dat hun CAO moet worden aangepast, willen hun koopkracht behouden, en willen baanzekerheid.

In Westland zegt gemeentesecretaris Maarten van Beek dat ook hier de gevolgen van de bezuinigingen vanuit Den Haag die, tussen de vijftien en twintig miljoen zullen bedragen, pijnlijke gevolgen kan hebben binnen het ambtenarencorps in Westland. 'Ontslagen worden vermeden, maar verschuivingen binnen de gemeentelijke organisatie en het minder inhuren van 'externen' zal onvermijdelijk zijn, volgens van Beek.