Archief

FloraHolland doet goede zaken

De bloemenveilingen van FloraHolland doen goede zaken in verband met Moederdag. Op de zes marktplaatsen waaronder Naaldwijk en Aalsmeer wordt deze week voor rond de 130 miljoen euro aan bloemen en planten verkocht. Dat is zo'n zeventig procent meer dan in een normale veilingweek.

Veel Nederlandse en andere West-Europese moeders worden dit weekend verrast met een gemengd boeket, een kamerplant of een terrasplant. Moederdag lijkt dit jaar Valentijnsdag weer als belangrijkste bloemenverkoopdag in te halen.

Vooral gemengde boeketten met rozen, gerbera's, chrysanten, lisianthus of lelies in pasteltinten en frisse felle kleuren zijn een populaire Moederdagaankoop. Daarnaast valt dit jaar de grote aanvoer in snijhortensia's op, aldus de veiling. Moederdag wordt op 9 mei niet alleen in Nederland gevierd, maar ook in onder meer Duitsland, België, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Spaanse en Engelse moeders vierden hun moederdag al eerder dit jaar. Franse en Zweedse moeders moeten nog even op hun bloemetje wachten: zij zijn op 30 mei aan de beurt. De verschillende Moederdagvieringen in West-Europa zijn op de internationale marktplaatsen van FloraHolland goed merkbaar in sterk stijgende verkopen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen