Archief

Langer doorwerken volgens minister Donner

Volgens minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is langer doorwerken onverminderd belangrijk. Dit zegt hij in een reactie op de aanbevelingen van de Taskforce DeeltijdPlus die in het leven is geroepen om onderzoek te doen naar arbeidsparticipatie.

Volgens Donner is er een duidelijke trend zichtbaar dat de arbeidsmarkt na de economische crisis aan zal trekken en dan is iedereen nodig. Om die reden heeft het kabinet eerder al maatregelen genomen om de arbeidsparticipatie te bevorderen en langer werken te stimuleren, waaronder de AOW-leeftijd te verhogen, en een zogenaamde 'doorwerkbonus' in het leven te roepen om mensen vanaf 62 jaar en ouder te stimuleren langer door te werken.

In de tuinbouw liggen de zaken aanmerkelijk anders. Vaak vallen mensen rond de 50 plus al uit omdat het werk te zwaar is geworden. Hiervoor moeten binnen de moderne tuinbouw ook mogelijkheden worden gezocht.

Binnenkort komt de minister met een voorstel voor een wederzijdse scholingsaanpak voor werkgevers en werknemers, en maatregelen ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Categorieen:
Algemeen