Archief

Prima tijden in Arcade Halve Marathon

De Arcade Halve Marathon heeft diverse prima prestaties opgeleverd, met name van Westlandse toppers.

Het hoofdnummer werd gewonnen door de Keniaan Isaiah Kipkemei Kosgei, in 1.04.38, waarmee hij twee minuten sneller was dan bij zijn winst in 2008.

Net als vorig jaar kwam Thomas Poesiat uit 's-Gravenzande als tweede over de streep. De 22-jarige Poesiat verbeterde zijn persoonlijk record op de halve marathon met meer dan een minuut tot 1.07.02.

Daarmee is hij nu de op één na beste van het Westland aller tijden op deze afstand, achter de voorlopig nog onbereikbare Jacques Valentin.

Na Ron van den Berg uit Maassluis (1.14.03) finishte 's-Gravenzander Mart Solleveld als zesde, in 1.14.51.

Snelste vrouw werd opnieuw Carla Ophorst, nu in 1.25.50.

De wedstrijd over 10 kilometer werd een zege voor Honselersdijker Willem Lenting, in 32.58.

Snelste vrouw was Lindsay van Marrewijk uit 's-Gravenzande, die met 35.10 opnieuw haar persoonlijk record aanscherpte.

In de wedstrijd over 5 kilometer moest Sjoerd van Marrewijk uit Kwintsheul uiteindelijk buigen voor Gijs Groen van Haag Atletiek, Groen zegevierde in 15.31 en werd op 17 seconden gevolgd door Van Marrewijk.

Bij de vrouwen won Anne Luijten uit Rijswijk in 18.35. De 14-jarige Nienke de Jong uit 's-Gravenzande werd tweede in 19.10.

Bij de Jeugdloop was er sprake van een dubbele prolongatie. Kees de Koning uit Maasland was opnieuw de snelste jongen. Hij werd op korte afstand gevolgd door het snelste meisje: Nanda de Jong uit 's-Gravenzande.