Archief

Vals geld in Maassluis

Bij de politie van district Waterweg-Noord in Maassluis zijn de afgelopen weken enkele meldingen binnengekomen van valse eurobiljetten. Dinsdag was het twee keer raak in Maassluis. De politie hield een verdachte aan.

Maandagochtend stapte bij halte Rozenlaan in Maassluis een jongen in de bus. Hij betaalde met een biljet van twintig euro. De chauffeur vond het briefje raar aanvoelen, maar hij had het op dat moment te druk om het te controleren. Dinsdagochtend stapte dezelfde jongen weer vanaf halte Rozenlaan bij dezelfde chauffeur in de bus. Wederom betaalde hij met een biljet van twintig euro, dat ook weer raar aanvoelde. Nu ondernam de chauffeur wel actie. Hij vergeleek het bankbiljet met het biljet dat hij de dag ervoor van de jongen had gekregen. De serienummers waren overeen. De chauffeur belde de politie. Agenten hielden de 17-jarige jongen uit Maassluis in de bus aan. Hij had een twintig eurobiljetten tussen een leuning van de bus verstopt. Het geld is in beslag genomen.

Later die dag probeerden twee jongens in een dierenwinkel aan het Westeinde te betalen met een vals twintig eurobiljet. De winkelier heeft het geld niet aangenomen. De politie is op zoek naar de twee jongens.

Het gaat om een blanke jongen, ongeveer 1.85 meter lang, blond stekelhaar en een smal postuur. De andere jongen is lichtgetint, 1.65-1.70 meter lang, zwart kort haar, zwart petje, donkere jas met capuchon. Heeft u deze jongens gezien, of heeft u anderszins informatie, neem dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844.

Categorieen:
Maassluis Algemeen