Archief

Coalitieonderhandelingen Westland begonnen

GemeenteBelang Westland (GBW) is bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in Westland geworden. Daardoor kon GBW coalitievoorstellen doen. Tom Remmerswaal en Carlieke van Staalduinen hebben als informateur nu de verkennende fase afgerond en hebben GBW het advies gegeven coalitiebesprekingen te starten met het CDA, LPF en Westland Verstandig.

De wethouders Meijer en Weveling zijn aangesteld als formateur. In een reactie zei Weveling dat wellicht half april bekend gemaakt kan worden of de voorgestelde coalitie geslaagd is.

Jan Bogaard van Westland Verstandig zei dat de informateur geluisterd had naar de kiezers omdat zijn partij uit het niets op vier zetels in de raad is gekomen. "Het is vanzelfsprekend dat wij een uitnodiging hebben gekregen om mee te doen aan de coalitiebesprekingen", volgens Bogaard.

Alle uitgenodigde partijen hebben aangegeven volledig open te staan voor samenwerking, en eventueel wat water bij de wijn te willen doen, om de voorgestelde coalitie te laten slagen.

Categorieen:
Westland Algemeen