Archief

ISW start met het Vakcollege

Scholengemeenschap ISW start volgend schooljaar op de VMBO onderbouwlocaties met het Vakcollege. ISW heeft hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend met de landelijke organisatie Het Vakcollege uit Amersfoort.

Het Vakcollege is een leerroute binnen het VMBO, MBO en bedrijfsleven die leerlingen opleidt tot vakman of vakvrouw met veel aandacht voor de verbintenis met het bedrijfsleven. In de onderbouw vindt een brede oriƫntatie plaats, waarbij de leerlingen kennis maken met verschillende beroepen. In de bovenbouw volgt vervolgens een specialisatie, zoals bijvoorbeeld techniek, zorg of dienstverlening, die dan na het behalen van het VMBO-diploma in nauwe samenwerking met het MBO verder wordt uitgebouwd.

Het vakcollege gaat uit van een zesjarige leergang, vier jaar op VMBO-niveau en twee jaar op MBO-niveau. Om te voorkomen dat leerlingen afvallen bij de overstap van een VMBO-opleiding naar een MBO-opleiding krijgen zij tot het einde van het traject, persoonlijke begeleiding van de scholen en het bedrijfsleven.

Categorieen:
Algemeen