Archief

Onderscheidingen vertrekkende raadsleden

EMBARGO TOT DONDERDAG 18 MAART 2010 NA 20.00 UUR

VRIJDAG 19 MAART PUBLICEREN.

Burgemeester Van der Tak heeft donderdagavond tijdens een speciale raadsvergadering koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan drie vertrekkende raadsleden. Zij ontvingen de onderscheiding behorende bij 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'.

De heer A. van Heteren uit Monster heeft de WestlandStek ontvangen.

Mevrouw Alleblas-Behrtel was van 1996 tot 2004 raadslid en jarenlang fractievoorzitter (van 2001 tot 2002 wethouder) in de voormalige gemeente Naaldwijk, vanaf 2004 raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Westland. Daarnaast heeft zij vele maatschappelijke functies vervuld, waaronder die van bestuurslid van een woningcorporatie en het voorzitterschap van de Historische verenging Oud Honselersdijk- Naaldwijk.

Mevrouw Van Staalduinen was van 1990 tot 2004 raadslid (vanaf 1998 fractievoorzitter) in de voormalige gemeente 's-Gravenzande en vanaf 2004 raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Westland. Ook was zij voorzitter van de Volksuniversiteit 's-Gravenzande en de Culturele Raad van 's-Gravenzande. Verder was zij medeoprichter van de Stichting Kinderopvang Okidoki.

De heer Remmerswaal was vanaf 1997 lid van de raad van de voormalige gemeente Monster en vanaf 2004 raadslid van de gemeente Westland. Zowel in Monster als in Westland was hij een aantal jaren vice-voorzitter van de raad en presidiumvoorzitter. Verder was hij onder meer actief als bestuurslid van de Stichting Ouderenwerk Monster en de Beheerscommissie Openbare Bibliotheek Monster.

De heer Van Heteren, aan wie in 2000 al een koninklijke onderscheiding is toegekend, heeft de WestlandStek ontvangen voor zijn vele maatschappelijke verdiensten. Met enkele onderbrekingen was hij in de periode 1974 tot 2004 raadslid en jarenlang fractievoorzitter in de voormalige gemeente Monster en vanaf 2004 raadslid (tot 2009 fractievoorzitter) in de gemeente Westland. Naast twintig jaar raadslid te zijn geweest, heeft hij zich ook op maatschappelijk en kerkelijk terrein