Archief

Politie zet de inbreker in het licht'

De politie organiseerde donderdag een preventieactie om het aantal woninginbraken tot halt te roepen. Agenten,politievrijwilligers en enkele medewerkers van de buurtpreventie hebben in de avond door een aantal straten in Wateringen gelopen. Zij bekeken een flink aantal woningen op inbraakgevoeligheid. Bij een groot aantal bewoners werd een brief overhandigd met daarin tips 'hoe een inbraak te voorkomen'.

De politie zet daarnaast SMS-Alert in om deelnemende bewoners van een specifieke buurt te waarschuwen wanneer er inbrekers actief zijn in hun woonomgeving. Ook brengt de politie bij bedrijven, makelaars, woningbouwverenigingen het Politie Keurmerk Veilig Wonen onder de aandacht.

Het is bewezen dat bij huizen waarbij het hang- en sluitwerk voldoet aan de PKVW-normen minder ingebroken wordt. De politie bekijkt samen met de gemeente hoe wijken beter ingericht kunnen worden om ze zo minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Zaken die daarbij besproken worden, zijn bijvoorbeeld straatverlichting en openbaar groen.

Categorieen:
Wateringen Algemeen