Archief

Van den Berg en Nell winnen 'Midden-Delfland'

Ron van den Berg en Jacqueline Nell zijn zaterdag winnaar en winnares geworden van de Midden-Delfland Halve Marathon.

Van den Berg, lid van de AV Waterweg uit Maassluis, is de eerste hardloper die deze halve marathon voor de tweede maal op zijn naam heeft kunnen schrijven (hij was ook winnaar in 2006).

Ditmaal moest hij uiteindelijk alleen afrekenen met zijn clubgenoot Gerard de Lange. Met de winnende tijd van 1 uur 16 minuten en 6 seconden had Van den Berg slechts 16 seconden voorsprong op De Lange.

Bij de vrouwen liepen tot in de slotkilometer drie vrouwen vlak bij elkaar in de buurt, onder wie de zussen Jacqueline en Jolanda Nell uit Maasland. Het was Jacqueline, die op de Tiendweg in Schipluiden aan het langste eind trok en zegevierde in 1 uur 34 minuten en 32 seconden. Negen seconden achter haar finishte Anke Smit (Vlaardingen) als tweede en vier seconden later Jolanda Nell als derde.

De wedstrijd over 10,5 kilometer werd gewonnen door Michael Woerden uit Mijdrecht, in 37 minuten en 21 seconden. Tweede werd Marc Meeder (AV Waterweg), die 34 seconden later finishte.

Veruit de snelste vrouw was Marieke Boekestijn (AV Waterweg), in 41 minuten en 55 seconden. Op gepaste afstand werd de Naaldwijkse Olympus '70-atlete Ingrid le Comte tweede, in 45 minuten en 33 seconden.