Archief

1-euro plan Roomer valt goed

Onlangs heeft Paddy Roomer, voorzitter van de deelgemeente Hoek van Holland, een voorstel gedaan aan het college van Rotterdam om per verkocht kaartje voor evenementen of voor toegang tot een strandpaviljoen 1 euro naar veiligheid te laten gaan.

Roomer heeft een gesprek gehad met Burgemeester Aboutaleb die onder de indruk is van het idee en zegt dat Hoek van Holland binnen haar eigen verantwoordelijkheid het idee verder kan opzetten en mag uitvoeren. Wettelijk gezien mogen er alleen geen gelden rechtstreeks naar de politie stromen. De opbrengsten worden daarom gestopt in een pot 'Veiligheid', van waaruit tijdens evenementen personeel en extra camera`s kunnen worden ingezet. Ook de verkeersveiligheid bij scholen en verlichting in wijken kan extra aandacht krijgen door een ruimer budget. Op deze manier profiteert de gehele Hoekse gemeenschap hiervan, volgens Roomer.

Hoek van Holland is de eerste gemeente in Nederland die een dergelijk plan gaat uitvoeren. Andere steden hebben ook interesse in het plan.