Archief

Cameratoezichtsysteem officieel in gebruik

De fractievoorzitters van de Westlandse politieke partijen hebben woensdagmiddag officieel het cameratoezichtsysteem in werking gesteld in de monitorcentrale van de politie Haaglanden. Zeven camara`s in het centrum van Naaldwijk en twee in het centrum van Wateringen moeten het veiligheidsgevoel van de burgers vergroten.

In 2004 is als eerste de LPF met het idee gekomen cameratoezicht in te voeren in Westland. Aanvankelijk was burgemeester Van der Tak een tegenstander van het systeem en ook verschillende partijen in de raad waren toen niet voor een dergelijk toezicht. Van der Tak zei in een reactie dat er in de loop der jaren zo veel veranderd is qua veiligheid, dat cameratoezicht nu gerechtvaardigd is en zelfs noodzakelijk is gebleken. Alle politieke partijen in Westland zijn inmiddels voor cameratoezicht.

Voorlopig gaat het om een proef van twee jaar. Daarna wordt bekeken of in andere risicogebieden in Westland ook cameratoezicht zal worden ingevoerd. Het systeem heeft ongeveer 270.000 euro gekost.