Archief

Maassluizer geeft zich uit voor rechercheur

Een 55-jarige man uit Maassluis werd dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte nadat hij zich in een rijwielhandel als rechercheur had gelegitimeerd met een eigenhandig gemaakt legitimatiebewijs, voorzien van politielogo. De man vertelde in de rijwielwinkel een onderzoek te doen in verband met een mogelijke vuurwerkopslag. De man gedroeg zich daarbij verward en agressief waarna het personeel besloot dat het niet ging om een echte agent. Echte agenten troffen de man aan in de Nijverheidsstraat.

De man bleek op maandagmiddag ook op bezoek te zijn geweest bij het politiebureau in Maassluis om te eisen dat er glas op een parkeerterrein bij zijn woning opgeruimd zou worden. Wanneer dat niet binnen 10 minuten zou gebeuren zou de man met een kraanwagen het bureau binnenrijden. Bij het verlaten van het bureau zwaaide de man met een pas en beweerde hij dat hij werkzaam was bij de recherche.

De man bezocht vervolgens een winkel met huishoudelijke artikelen aan de Elekraweg. De verwarde man vroeg aan de medewerkster of er in het naastgelegen pand, een rijwielhandel, mogelijk vuurwerk opgeslagen zou liggen en verdween daarna.

Dinsdagochtend ging de Maassluizenaar langs aan de Job van der Zeelaan. Aan een bewoner vertelde de man dat hij als rechercheur van de politie onderzoek deed naar lastige hangjeugd. De bewoner vertrouwde de zogenoemde rechercheur niet en vroeg om legitimatie die hij vluchtig te zien kreeg. Na nogmaals inzage te vragen werd de verwarde man boos en bedreigde de bewoner om er vervolgens vandoor te gaan.

De 55-jarige Maassluizenaar is overgebracht naar een politiebureau in Vlaardingen. Zijn eigenhandig gemaakte legitimatiebewijs dat voorzien was van een politielogo is in beslag genomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen