Archief

Invoer OV chipkaart stuit in Maassluis op problemen

De SP heeft geconstateerd dat er in Maassluis maar twee punten zijn voor het opladen van de OV chipkaart en het kopen van een anonieme OV chipkaart. Daarnaast heeft de SP ook geconstateerd dat er in de hele gemeente geen ophaalpunt aanwezig is voor het ophalen en activeren van reisproducten waaronder kortingen en abonnementen. Voor in Maassluis wonende studenten heeft dit als gevolg dat zij moeten afreizen naar Rozenburg of Vlaardingen West als dichtstbijzijnde ophaalpunt.

Vanaf 11 februari is binnen de Stadsregio Rotterdam de strippenkaart niet meer geldig, een OV chipkaart is dan noodzakelijk. Om een persoonlijke OV chipkaart is een internetaansluiting noodzakelijk en de mogelijkheid om per Ideal te betalen.

De SP heeft het college gevraagd of er een oplossing is voor mensen die geen beschikking hebben over een internetaansluiting en het betalen via Ideal. Ook wil de partij weten wanneer er meerdere ophaal- en oplaadpunten komen in Maassluis en of deze specifiek worden geplaatst langs woonzorgzones, langs busroutes en scholen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen